ArtEsculturaEscultura NeuPremi

“Entre Murs”, guanyadora

L’escultor mataroní Ramon Masramon i l’argentoní Marc Sala s’han emportat el primer guardó del Concurs Internacional d’Escultures de Neu del Pas de la Casa 2018 amb l’obra “Entre Murs”. El jurat ha seleccionat aquesta peça per “la dificultat tècnica i per la simbologia de l’escultura, que mostrava murs sortints i entrants fent referència al pas dels refugiats i les diferents barreres que es troben”, segons explica Comú d’Encamp.

Després de rebre el premi, Masramon i Sala han destruït l’obra “per denunciar -ha recalcat Masramon- la indiferència dels governs davant la crisi dels refugiats”.

La idea de l’escultura és de Masramon i ha comptat amb la inestimable col·laboració de Sala en l’execució. “Entre Murs” simbolitza els obstacles amb què es troben els refugiats, obligats a deixar al seu país d’origen, i, molt sovint, mal rebuts als països “d’acollida”.

Masramon és el quart any que participa en aquest certamen. El 2015 Sala i Masramon van guanyar el segon el premi amb la peça “El Minotaure”, obra ideada per l’escultor mataroní Edu Casademunt.

*Fotografia de la portada realitzada per Marc Sala / Fotografia de l’interior de l’article realitzada per Comú d’Encamp

 

Fotografia En Comú d'Encamp